" Kalatoidud " - Jaan Välimaa

Kokandus, toitumine

Hind:3.60EUR

Brošüür tutvustab Eesti tähtsamaid kalaliike ning Atlandi ookeanist püütavaid kalu. Antakse ülevaade kala toiteväärtusest, säilitamisest, puhastamisest ning konserveerimislisanditest. Põhiosa raamatust hõlmavad kalatoitude retseptid.

 

*Meie vesikondade tähtsamad kalaliigid ja nende iseloomustus
*Atlandi ookeanist ja Aafrika lääneranniku vetest püütavaid kalu
*Värske kala toiteväärtus
*Värske kala säilitamine
*Värske kala puhastamine
*Lisatoiduained, maitselisandid ja konserveerimisained
*Kalatoidud
*Eeltööd kalatoitude valmistamiseks
*Kalade toiduks valmistamise viisid
*Kalatoitude lisandid
*Kalatoitude kaaluline kogus
*Kalavõileivad
*Kalasalatid
*Kalasupid
*Kastmeid kalatoitudele
*Külmi ja kuumi toite angerjast
*Külmi ja kuumi toite lõhest, forellist ja siiast
*Külmi ja kuume toite kohast, haugist ja latikast
*Külmi ja kuumi toite heeringast, räimest, tindist ja kilust
*Külmi ja kuumi toite tursast, lutsust, lestast ja meriahvenast
*Vähkide keetmine
*Kuumi toite kalakonservidest
*Marineeritud kalatooted
*Soolatud kalatoodete valmistamine
*Kalade õhu käes kuivatamine ehk vinnutamine